Juleferie på Fuerteventura


Brede smil til tross for heftig vind. Å sykle i kort-kort i juleferien blir jo aldri feil:-)

Første juledag satte Lars Petter, Charlotte Knudsen, Dag Torp-Hansen og jeg kursen mot Fuerteventura. Vi lurte en stund på å gå for en liten juleferie på Gran Canaria slik vi gjorde i julen for to år siden, men det er jo alltid gøy å prøve noe nytt. Mange triatleter tilbringer dessuten mange uker på Fuerteventura i vinterhalvåret, så vi tenkte at det var på tide for oss å teste øya også. Det kjente og flotte triatlonhotellet Playitas Hotel var fullbooket, men vi fant et ok hotell i Caleta de Fuste. Allerede på første sykkeltur 2. juledag skjønte vi at det kom til å bli noen vindfulle dager på sykkelsetet. Det er ikke så mye vegetasjon på øya, så det gikk liksom ikke an å gjemme seg for vinden i fjellene heller. Men i godt selskap ble det noen fine turer til tross for vind, og vi fant noen veldig fine bakker både opp fra Tuineje mot Pajara, og fra Pajara mot Betancuria. Bakkene fra Cardon mot Pajara var også fine.

kaffestopp-sykkeltur-fuerteventura
Kaffestopp er et must på sykkeltur, og kaffen på Fuerteventura var upåklagelig:-)

Den ene dagen leide vi en bil og dro til Las Playitas for å få svømt litt. Hotellområdet på Playitas Hotel er veldig flott, og vi fikk noen meter i 50-metersbassenget, før vi tok vi en løpetur i området bak hotellet.

playitas-hotel-fuerteventura

lars-petter-stormo-pa-playitas-hotel

svomming-traitleter-playitas-hotel

lopetur-langs-kysetn-fuerteventura

Veiene og asfalten på øya var veldig bra mange steder. Neste gang håper jeg det ikke blåser like mye hver dag, for noen ganger følte vi at vi skulle bli blåst av veien. Jeg er glad jeg hadde med landeveissykkel og ikke temposykkel, for å ligge i bøylen kunne vært i overkant skummelt i slik kastevind.

Målet for turen var å få noen langturer på sykkelsetet. Det fikk vi, så det er veldig bra. Det trengs, for første Ironman-konkurranse kommer allerede i april. Da skal LP og jeg kjøre fulldistansen i Sør-Afrika.

trude-stormo-og-charlotte-knudsen-pa-fuerteventuraHilsen Trude:-)

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..