Frisk og herlig smoothie bowl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ulike varianter av smoothie bowl, eller smoothieskål om du vil, tar helt av på Instagram om dagen. Det florerer av herlige og fargerike bilder av lekre boller med de deiligste frukter, bær, korn og frø. Jeg lager meg ofte en smoothie, så jeg tenkte at nå må jeg også prøve å servere den i en bolle. Av og til blir uansett smoothiene jeg lager ganske tykke i konsistensen, så å spise mine varianter av smoothie med skje fra en bolle burde fungerer strålende, tenkte jeg. Og det gjorde det! Nam! Jeg blandet sammen appelsin, mango, eple, kiwi, fryste blåbær, fryste bringebær, litt ingefær, chiafrø og litt Glitre mineralvann (naturell) i blenderen. (Yoghurt eller Biola er også veldig godt å tilsette). Jo mer flytende væske du har i, jo mer rennende blir «smoothiesuppen»:-) Jeg toppet bollen med hjemmelaget granola/müsli, kokosflak, granateplekjerner, banan, kiwi og litt mer chiafrø. Perfekt som både frokost, mellommåltid og sunt snacks, spør du meg.

Andre ting jeg nå pleier å ha i en slik smoothie bowl er litt proteinpulver (1 spiseskje) eller litt cottage cheese. Havregryn og mandler kan også fint puttes i blenderen. Ellers er det bare å bruke det man har liggende av frukt og grønt. Og det er kun fantasien som setter grensene for hva du kan toppe smoothien med. Anbefaler deg å sjekke hashtaggen #smoothiebowl på Instagram for masse inspirasjon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg har nå byttet ut sugerøret med en skje når jeg skal kose meg med smoothie servert i en bolle. Friskt, sunt og herlig!

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..