Smakfull og proteinrik havregrøt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har alltid vært veldig glad i havregrøt. Ikke fordi grøten alene er så innmari god, men fordi den sammen med godt tilbehør blir svært smakfull – og ikke minst mettende på en god måte. Kanel, honning, mandler, eplebiter, kokosflak og rosiner er eksempler på tilbehør jeg ofte bruker for å piffe opp grøten. Chiafrø, blåbær, bringebær og banan er fire andre gode eksempler. Jeg spiser gjerne havregrøt til frokost, men som oftest blir det et mellommåltid, som jeg spiser på slutten av dagen på jobb, slik at jeg kan dra rett på trening og heller spise middag etter at treningsøkten er gjennomført. Fordi jeg pendler tur-retur Drammen-Oslo hver eneste dag, gjelder det å finne løsninger som funker, både i forhold til å få spist og trent optimalt, og for å unngå å få et for lavt blodsukker…

Det finnes mange porsjonsvarianter med havregrøt hvor det bare er å tilsette varmt vann, fra både Møllerens og Havra for eksempel. Her har jeg da pleid å velge de variantene uten tilsatt sukker, og heller tilsette akasiehonning og/eller frukt for å få den gode søtsmaken. Men den nyeste favoritten er nå havregrøten «Superoats» fra Fjordbox.no/Fjord Nutrition. Produktet er både utviklet og produsert i Norge. Det som gjør pakkene med Superoatsen så bra, synes jeg, er at de også er tilsatt proteiner, i tillegg til naturlige karbohydrater og mye fiber. Av og til tilsetter jeg også litt rosiner og mandler for å få litt å tygge på. Det er bare å tilsette varmt vann (kaldt vann funker også), og vips så har jeg et perfekt mellommåltid klart, før jeg iler av gårde til toget. Grøten er også, etter min mening, et perfekt restitusjonsmåltid. Et stort pluss er det også at grøten smaker godt. Spiser jeg grøten i helgene som frokost eller lunsj stæsjer jeg gjerne grøten litt mer enn i hverdagen.(Slik som på bildene – vi spiser jo tross alt litt med øynene også.)

Tips! Perfekt på reise. Påsken skal i år, som vanlig, tilbringes på sykkeløya Mallorca. Her synes jeg ofte det har vært en utfordring å finne god og riktig mat når jeg kommer hjem fra en lang dag på sykkelsetet. I år blir derfor noen pakker med Superoats med i kofferten:-)

Hilsen Trude

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..