Tredemølle på plass på Stormos Gym

”Stormos Gym” blir bare bedre og bedre utrustet. Det siste tilskuddet til vårt veldig ujålete, men utrolig praktiske «treningssenter», er tredemøllen Sole TT8 fra Treningspartner.no. For å få gjort det vi skal av trening i løpet av uken etter jobb, er det veldig greit å ha alt vi trenger så lett tilgjengelig som mulig. Nå har vi mulighet både til å sykle og løpe innendørs hjemme, og vi slipper dermed å ta turen til et treningssenter for å gjøre det samme. Vi har nå både en CycleOps-spinningsykkel, styrkeapparater og tredemølle tilgjengelig hjemme. Det gir oss glimrende muligheter til å trene effektive økter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aller helst vil vi løpe ute, men med vinterkulde, glatte veier og snøføre er løping på tredemølle et veldig godt alternativ til løping utendørs gjennom vinterhalvåret. (Tredemøllen kan selvfølgelig med fordel også brukes året rundt, i kombinasjon med løping ute, og hvis man vil ha en kjapp oppvarming før for eksempel styrketrening.)
Sole TT8
Hverken LP eller jeg har løpt mye på mølle tidligere. Jeg har stort sett bare løpt ute for å få litt variasjon fra syklingen, og når jeg har løpt på vinteren har jeg løpt med brodder. Nå gleder jeg/vi oss til å komme i gang på mølla, siden løping på tredemølle skal være glimrende for å få fart på løpesteget og gi en mer effektiv løpsteknikk med god fotavvikling og raskere stegfrekvens. Løping på tredemølle vil gi oss en flott mulighet til å styre og kontrollere fart og intensitet på løpeøktene. Både intervaller, langturer og progressive økter kommer til å stå på planen utover vinteren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er noen av øktene jeg planlegger å legge opp til fremover:
(10-15 minutter oppvarming og nedløping før alle disse øktene)

45/15
Det vil si 45 sekunder innsats og 15 sekunder hvile (hopper da av og står stille på kanten i 15 sekunder, før jeg hopper på båndet igjen) Gjør dette 20 til 30 ganger. Farten kan gradvis økes, f. eks med 0,1 km/t per intervall. Skikkelig hard økt hvor man virkelig får pushet seg hardt.

1000-metere
Det vil si 5-10 tusenmetere i konkurransefart. 1-2 minutts pause.

2x (5-4-3-2-1 min)
1 minutts pause mellom hver. Farten økes da med 0,5 km/t for hvert drag.

30-40 min. progressiv løpeøkt
Løper sammenhengende og øker farten hvert femte eller tiende minutt med 0,5 km/t.

3×10 minutter med 2 minutter pause.

Tjohoo! Dette blir bra:-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Trening og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..