3. plass i naturskjønne Jo Gjenderennet

Fredag ettermiddag dro Lars Petter og jeg til Glittersjå Fjellgård for en helgetur til fjells med gode venner i fantastisk natur og for å gå det 55 km lange Jo Gjenderennet. (Rennet har også en kort runde på 35 km). Rennet starter på fantastiske Glittersjå Fjellgård og har målgang på Gjendesheim Turisthytte. Løypa går i scooterspor gjennom trange skogspartier, forbi gamle setergrender og over åpne vann og fjellområder.

LP og meg før start
LP og meg før start!

starten
Foto: Jo Gjende-arrangementene

Jo før start
Jo Nordskar er klar for start. Foto: Jo Gjende-arrangementene

Ca. 40 skiløpere stilte til start, og opp den første lange bakken ble det raskt strekk i feltet. Jeg gikk sammen med to menn til ca. halvveis, men den siste biten gikk jeg alene fordi han ene gikk ifra og han andre datt av. Det er egentlig en ganske fantastisk følelse å gå alene mitt oppe på vidda. Det var en del vind i fjellet, så de delene hvor løypa gikk i åpent terreng var sporene føyket igjen, men den første delen av løypa gikk også mye i lav fjellskog og her var løypene bra. Det var veldig moro å suse nedover utforkjøringene i smale scooterspor! I Griningsdalen følte jeg meg virkelig som en polfarer i trikot, og turen herifra og inn ble en tøff tur med mye vind. Selv om flere scootere prøvde å holde sporene åpne føyket det igjen med en gang. Jeg måtte gå diagonal på flatmark og sikte på stikkene for å holde retningen, og jeg ble derfor ganske så sliten på slutten. Det var veldig deilig å bikke over den siste bakketoppen, se målgangen på Gjendesheim Turisthytte og LP som kom løpende for å ta meg imot i mål. På turisthytta fikk vi servert kjøttgryte og vaffel. Helt perfekt etter å ha vært ute i fem timer!

Trude mot mål
Her er jeg på vei mot mål med Besseggen i bakgrunnen.

Vakker natur 3

Trude i mål
Veldig fornøyd med å være i mål og samtidig veldig sliten.

Hilde og Mari i mål
Disse to superkvinnene hadde jeg ikke en sjanse til å følge. Gratulerer til Hilde Hoff og Mari Sjøberg med delt 1. plass! Foto: Jo Gjende-arrangementene

LP i mål
LP vant rennet, og til og med han måtte henge litt over stavene etter målgang. Lagkompis Jo Nordskar kom inn på 3. plass. Foto: Jo Gjende-arrangementene

Link til resultatlista finner du her.

Men dagens prestasjon var det barna til lagkamerat Sven Kilander som stod for. Clara (6 år) og Aksel (8 år) fullførte begge den «korte» distansen på 30 km i det tøffe været. Veldig imponerende!
2014-02-22 16.58.25

På søndagen var planen å ta en topptur i området, men mye vind kombinert med at hele gjengen var ganske slitne, gjorde at vi heller tok det rolig på gården og koste oss med dyrene og Hilde Hoffs kanelboller før vi satte kursen mot lavlandet.

Bilder fra Glittersjå Fjellgård

Glittersjå Fjellgård er en besøksgård som eies og drives av teammate Jo sine foreldre Helge og Hege Nordskar. Er du glad i dyr og vakker natur kan en tur hit anbefales på det sterkeste! NRK-serien “Der ingen skulle tru at nokon kunne bu” har besøkt gården. TV-innslaget kan du se her!

Bilder fra Glittersjå Fjellgård 2
Bilder fra Glittersjå Fjellgård 3

Tusen takk til Jo og Hilde som inviterte oss med på tur!

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Trening og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..