Enten du skal lage middag til mange eller få, kan denne lasagneoppskriften virkelig anbefales. Den tar litt tid å lage, men når du endelig setter deg ned ved bordet med et glass vin, italiensk opera på høyttaleren og tente stearinlys, er det så absolutt verdt det. Så her gir jeg dere altså oppskriften på verdens beste lasagne. Den er intet mindre enn himmelsk god!
Oppskriften er til fire personer (kan fint dobles, men da trenger du en stor ildfast form)
Til kjøttsausen trenger du:
1 pk bacon (200-300g)
400 g karbonadedeig
1 løk
1 stangselleri
2 gulrøtter
1 liten spiss paprika (rød)
2 dl rødvin
1,5 dl helmelk
1 boks (400g) hele eller hakkede hermetiske tomater
oregano
4 laubærblader
litt revet muskatnøtt
Finhakk løk, stangselleri og gulrøtter (+ paprika hvis ønskelig). Stek/surr blandingen til løken blir blank. Skjær bacon i terninger (eller kjøp ferdigkuttet). Stek baconterningene, deretter karbonadedeigen. Bland det sammen med grønnsakene i en stor kjele. Ha i rødvin og kok inn. Ha deretter i melken og kok den inn. Så tar du i tomatene og krydderet. La det putre i 1 1/2 – 2 timer til det ikke er mer flytende væske igjen. Blir det raskt tørt har du i litt vann. Kjøttsausen skal ha en kremete konsistens når den er ferdig. Avkjøl sausen, ha den i en boks og sett den i kjøleskapet over natten.
Til den hvite sausen trenger du:
2-3 ss smør
2-3 ss hvetemel
4 dl helmelk
1 løk
9 hele pepperkorn
5 laubærblader
en kvart revet muskattnøtt
100g parmesan
Finhakk løken og kok deretter opp melken med løken og krydderet. Ta det av plata og la det stå i ett kvarter. Sil av slik at du bare har melken igjen. Smelt smør og visp inn melet. La det surre i et minutt ca. Spe på med melken og la det koke i 5 min. Ta kjelen vekk fra platen og tilsett revet parmesan.
Bruk en ildfast form (stor hvis du har doblet oppskriften). Husk å ta ut laubærbladene av kjøttsausen! Legg først på kjøttsaus, pastaplater, kjøttsaus, hvit saus, pastaplater, kjøttsaus, pastaplater osv osv. Ha revet parmesan på toppen.
Stek lasagnen på 200 grader i ca. 40 minutter. Server med ruccola, tomater, pinjekjerner og revet parmesan. Kan selvfølgelig også serveres med en salatblanding og foccacia.
Vi holder oss vanligvis til italienske og spanske rødviner, men etter mange anbefalinger prøvde vi oss på en Chateau Musar 2005 fra Libanon. Denne rødvinen falt absolutt i smak og kan anbefales videre:-)
Håper du liker lasagnen like godt som meg hvis du lager den:-)
Hilsen Trude
Tilbaketråkk: Endelig tilbake på sykkelsetet | Happy Times
Denne var superdigg! Takk for oppskriften:)
Så bra at du likte den Tonje:-))
Klem fra Trude
Dette er den beste lasagnen jeg har laget.
Men jeg dropper vinen, laubærbladene og parmesan. bruker istedet litt mer melk, også bare vanlig norvegia. Og det fungerer kjempe godt ;)
Så vet folk at den blir dødsgod selvom!
Takk for god oppskrift!!
Hei Veronica!:-)
Så bra at du likte oppskriften og fant en god vri som falt i smak:-) Kan tenke meg at den smaker godt da også for det er jo så mye annet snadder i oppskriften som gir god smak:-)
Hilsen Trude
Har en i ovnen nå. Dufter deilig …
Hei Morgan! Smakte det like godt som det duftet?:-)
MInst! Må ha mer nå ;)