Speltlompesnadder i høstmørket

Ei venninne introduserte meg for litt siden for speltlompens mange bruksområder. Ja, du leste riktig: speltlomper:-) De små og runde, litt gråaktige lompene, har nå blitt så populære å bruke både til frokost, lunsj, middag og kvelds at flere butikker faktisk ofte er utsolgt. Det er nok kun de færreste som spiser speltlomper til alle måltider på en og samme dag, men det sier jo litt om mulighetene og hvor godt det er. Og det beste av alt er at vi snakker om enkle, sunne måltider.

I kveld har jeg laget litt forskjellige speltlompevarianter slik at jeg kan vise dere noen eksempler. Noen av lompene kuttet jeg opp i litt mindre stykker slik at det ble litt mindre fingermat, men vanligvis lager jeg en type og spiser hele lompen.

Speltlompe (fra Buer) med laks, Philadelphiaost, ruccola, pepper og rødløk er en av mine favoritter. (Fatet, som er fra Riviera Maison, fikk jeg av Elena til bursdagen min i sommer.)

Speltlomper med laks

I tillegg til speltlompe med laks, er det veldig godt å fylle speltlompen med Philadelphiaost (kan også byttes ut med cottage cheese), kyllingpålegg, tomat, agurk, paprika, avokado, løk og salat. Fyll med det du liker! Så å si alt blir godt:-)

To favoritter

Fyll speltlompa med ditt favorittfyll

Speltlompepizza er også utrolig godt! Bruk lompen som pizzabunn og fyll på med det du liker best. Jeg bruker enten pizzasaus eller creme fraiche blandet med pesto på bunnen og fyller på med kyllingpålegg, grønnsaker, ost og oregano. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Pizzaen kan enten spises som på det første bildet, eller brettes i to før den deles enda en gang. Skikkelig snadder!

Speltlompepizza

Speltlompepizza delt opp

Og så var det det søte alternativet da. Smør litt smør på hele lompen, strø over kanel og Sukrin Gold (eller vanlig sukker) og små eplebiter. Rull sammen og stek lompene midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Lompene smaker veldig godt uten epler også. Spis som de er ut av ovnen eller server med litt vaniljekesam.

Speltlompe til dessert

Så bruk fantasien og fyll lompene med det du liker best:-)

God kveld videre!

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Speltlompesnadder i høstmørket

  1. Erna sier:

    Ja takk,tar gjerne en kveld hos dere med alt det snadderet👍👍Du er så flink❤❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..