Sommerferien er spikret og nedtellingen har startet

I år som i fjor pakker LP og jeg bilen full med sykler og x-antall bagger, og setter kursen mot Sør-Europa. Målet er ”Skjønnhetens øy” Korsika og deretter Sainte Maxime på den franske solkysten.

Allerede på vei hjem fra fjorårets ferie (link til bloggen min på oslosportslager.no) begynte vi å snakke om at vi i 2013 måtte satse på en tur til Korsika. Vi booket hotell før jul, og derfor var det ekstra moro å lese den andre utgaven av reisemagasinet Vagabond 2013 der det står om drømmereisene for 2013. Her ble Korsika trukket frem som det riktige stedet å reise til i juli. Etter å ha lest det som står på bildet til høyre, må jeg si at Korsika høres ut som et perfekt sted for LP og meg:

Korsika anbefales i Vagabond

Turen nedover i Europa må vi ta litt i etapper og startskuddet går 29. juni. Da tar vi båten til Kiel, og kjører i første omgang ned til grensen mellom Tyskland og Østerrike. Deretter kjører vi ned til havnebyen Savona i Italia. Her overnatter vi en natt på Sea art hotel Savona. Dagen etter kjører vi bilen om bord på nok en båt som skal frakte oss over til Korsika. Her har vi booket hotell på det lille stedet Algajola på vestkysten av øya. Vi skal bo på Hotel Serenada (link til hotellets nettside) i ni netter. Vi har aldri vært på øya før og gleder oss maks. Korsika er kjent for sin dramatiske kystlinje, sine lune sandstrender, dramatiske historie, høye fjell (en rekke av dem er over 2000 meter) og sjarmerende landsbyer. Hotellet ligger så å si på stranda, så vi gleder oss til å starte dagen med et morgenbad i Middelhavet, spise en god frokost, ta en fin sykkeltur langs kysten eller opp i fjellene og så avslutte med noen timer på solsenga. Kanskje blir det også muligheter for et aldri så lite kite- eller surfekurs. Siden vi har bil, er det mulig å oppleve større deler av øya. Jeg tror med andre ord at det ikke vil bli vanskelig å fylle dagene med både morsomme og avslappende aktiviteter.

Her er noen bilder av den vakre øya:

Bilder fra vakre Korsika

Etter dagene på Korsikas vestkyst, tar vi båten over til Nice. Vi kjører herfra til Sainte Maxime og hotellet Calidanus (link til hotellets nettside). Her skal vi tilbringen 14 netter. I fjor sommer bodde vi i den lille landsbyen Mougins rett utenfor Cannes, men i år ønsker vi å bo i gangavstand til sjøen. I fjor dro vi blant annet på dagstur til Sainte Maxime, og vi syklet også en tur dit fra Mougins. Det var på disse to turene vi bestemte oss for at deler av sommerferien 2013 skulle tilbringes her. Sainte Maxime er en utrolig sjarmerende liten by, med flotte strender og gode restauranter. Man kan ta båt over til St. Tropez (tar ca 15. min), og Cannes og Nice ligger kun en times biltur unna.

Her er noen bilder fra fjorårets ferie på den franske solkysten:

Bilder fra Solkysten og Provence

Noe av det aller beste med den franske solkysten er uten tvil været. Det er en grunn til at området har fått dette navnet! Vi trenger ikke å bekymre oss for værmeldingen, det blir sol og varme hver eneste dag. Me like :-)

Planen her blir den samme som på Korsika: sykle langs kysten og i innlandet, bade, sole oss, spise god mat og nyte varmen.

Sykling i Sør-Frankrike

Etter 14 dager starter vi på hjemturen. Den går om de franske alper, med en stopp og overnatting i Chamonix.

Har du booket årets sommerferie? Det er lurt å gjøre det nå snart. De beste stedene går jo først.

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Trening og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

6 svar til Sommerferien er spikret og nedtellingen har startet

 1. jan og randi sier:

  helt enige har bodd over 10 år på hotell les santolines i st.maxime veldig bra og helt inntil strendene og like ved svenske kongens hus mirage.mvh randi og jan

  • Hei Jan og Randi!

   Ja, det hotellet var et av de vi også hadde på listen. Vet du noe om hvordan det hotellet vi har valgt er? (Calidanus) Jeg gleder meg så til å tilbringe sommeren i Ste. Maxime. Bading, solig, sykling, rosevin, sjømat, markeder +++. Jeg teller ned dagene til ferien:-)

   Hilsen Trude

   • jan og randi sier:

    hei svarer litt i seneste laget.
    kjenner ikke til det hotellet du nevner,men vi har kanskje hengt oss litt for mye opp i det samme hotellet hvert år, derfor blir det les santolines i år også, men til et senere tidspunkt. vi reiser sist i august og kommer til hotellet 2 september. håper det blir fint vær da også. det skal bli artig å oppleve stedet på et litt senere tidspunkt. kanskje det er noen som har vært i st. maxime på det samme tidspunkt? hadde vært artig å høre hvordan klimaet er da når det er litt senere.

    god ferie!

    mvh jan og randi

   • Riktig god ferie til dere også!:-)

    Mvh

    Trude

 2. Tilbaketråkk: Hurra! Ny bok fra Siri Østli | Happy Times

 3. Tilbaketråkk: La dolce vita i Milano | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..