Morsdag er dagen for å gjøre litt ekstra stas på alle flotte mødre der ute. Jeg laget denne gulrotkaken til min fantastiske mamma i dag, og den ble veldig god om jeg kan si det selv :-) Den gode oppskriften med overskriften ”Den aller beste gulrotkaka” har jeg fått av svigerinnen min, Jessie. Kaken er utrolig saftig, enkel å lage og derfor vil jeg gjerne dele den videre.
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl soyaolje
4-5 rå revne gulrøtter (finraspet)
Glasur
125 g kremost (firkantet boks Tine naturell)
1 ts vaniljesukker
50 g smør/margarin (jeg brukte usaltet fra Tine)
125 g melis
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i melet og rør inn det andre. Du kan bruke miksmaster på lav hastighet til å blande. Ha røren over i en rund kakeform (26 cm), gjerne med bakepapir i bunnen. Settes midt i ovnen på ca. 160 grader i ca. 60 minutter (Jeg måtte steke den i 1 time og 10 min.). Sett til avkjøling.
Glasur: Rør sammen kremost, vaniljesukker og melis. Smelt margarinen og bland med det andre. Fordeles forsiktig på toppen av kaka. Pynt gjerne med litt revet gulrot.
Mmm… Gulrotkake er digg!
Hun fikk forresten også tulipaner som matchet gulrotkaken ;-)
Hilsen Trude
Kaken kan anbefales😀
Takk for tips,Erna, den skal prøves.
jeg skal prøve å lage den.♥♥♥♥
den var kjempe god.
nammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
nammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,