Magiske kveldsturer i marka

Både på høsten og vinteren blir det mange treningsturer i skogen med hodelykt. På høsten er det naturlig nok løping eller sykling som gjelder og nå på vinteren blir det skiturer. Jeg har hatt mange fine turer på kveldstid, både alene og sammen med andre så langt denne vinteren, og kveldsturer med hodelykt er en av mine absolutte favorittøkter. Det blir rett og slett en helt magisk stemning på hver eneste treningsøkt, og jeg sitter ikke bare igjen med treningsutbytte, men også en flott naturopplevelse. Hodelykten lyser så godt at jeg nærmest lager min egen lysløype, og det blir en helt spesiell stemning å gå der i den enslige lyskjeglen.

Jeg bruker en tidligere årsmodell av hodelyktene fra Lupine. (Link til Oslo Sportslager sin nettside). Her finner du også rimeligere modeller og lykter fra andre produsenter.

Et par ganger i vinter har det til og med vært så stjerneklart at jeg faktisk har kunnet skru av lykten og la månelyset vise vei. Helt magisk! Og når trærne i tillegg er dekket av glisende snø, ja da føles det som om jeg lett kan gå noen ekstra kilometer bare fordi det er så vakkert rundt meg. I tillegg synes jeg det er ekstra spennende og morsomt å sette utfor de bratte bakkene i mørket. Fartsfølelsen blir enda bedre! Om det er skummelt å gå alene? Nei, faktisk ikke, jeg føler bare ro… Ja, bortsett fra når pulsen øker drastisk i bakkene da selvfølgelig. Så min oppfordring til deg er derfor klar: Har du aldri før gått en langrennstur med hodelykt, anbefales det på det sterkeste, enten du er en ivrig O2-snapper eller ønsker en roligere tur med lavere puls. Er du riktig heldig dukker det kanskje opp noen lysende øyne inne i skogen også…

Her er noen bilder fra en av vinterens mange turer:
Mørkt og magisk i Drammensmarka

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Trening og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Magiske kveldsturer i marka

  1. Iris Jensen sier:

    Fantastisk! Slike turer går jeg om kveldene her i Kjekstadmarka og! Helt magisk! God tur!
    Mvh Iris

  2. Tilbaketråkk: Skippertak før Hauern 2014 | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..