I dag tidlig koste jeg meg med en deilig frokost bestående av Skjørost, bringebæryoghurt, hjemmelaget müsli, litt chiafrø og friske bringebær. Skjørost er et nytt, men samtidig veldig tradisjonsrikt produkt fra Trysil-traktene, som nylig ble lansert av Tine under navnet Skjørost fra Trysil. Skjørost inneholder lite fett, mye protein og ingen tilsetningsstoffer. Me like:-)
Hva er Skjørost?
Skjørost er en mager ferskost, laget av syrnet skummet melk, som gir osten et høyt, naturlig innhold av proteiner. Faktisk inneholder den hele 21 gram protein per 100 gram og kun 0,6 gram fett. En ukjent proteinbombe, i alle fall for meg. Smaken vil jeg beskrive som lett, mild, frisk og syrlig. Den minner mye om cottage cheese, men den er litt tørrere i konsistensen, og ostekornene er noe mindre.
Produktet ble lansert for kort tid siden, så jeg har kun rukket å teste ut produktet i frokostblandingen jeg spiste i dag tidlig. Men jeg gleder meg allerede til å prøve ut Skjørost i salater, wraps, smoothies og grøt.
Min Skjørost-frokost:
– Ca. 3-4 ss hjemmelaget müsli. Oppskriften finner du her.
– Ca. 3 ss Skjørost fra Trysil
– Et beger Yoplait Double 0 % Protein Plus
– 1 ss chiafrø (som har ligget i vann over natten) Røres inn sammen med det andre
– Bringebær på toppen
Tine har lagt ut sine oppskrifter med Skjørost her.
To andre frokostfavoritter er quinoagrøt og verdens beste rundstykker.
Hilsen Trude