Knasende gode herligheter

Knekkebrød klart til å nytes

Det er ingen tvil: De beste knekkebrødene som finnes er de som er hjemmelaget. Etter at jeg ble bitt av bake-knekkebrød-selv-basillen for en liten stund siden, har knekkebrødene fra Wasa fått stå i fred i butikkhyllene. Kjøkkenskapet er istedenfor fylt opp med frø i alle mulige former og fasonger.  Ja, for det er det du trenger. Masse frø, gryn, kli, vann, salt og litt annet. Smell alt opp i en bolle, rør, smør, stek – Ferdig! Superenkelt og supergodt! Favorittpålegget ditt vil garantert smake enda bedre på disse supersunne herlighetene.

Her er to varianter:
Nr 1: Supergode knekkebrød
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø (kan knuses)
2,25 dl kruskakli
3 ss gresskarfrø
3 ss chiafrø (Husk å la de svelle i vann i ca. 20 minutter til de får en geleaktig konsistens.) Du kan bruke mandelmel eller mer kruskakli hvis du ikke har chiafrø
3,5 dl solsikkefrø
2 ss fiberhusk
1 ts salt
5 dl vann

Bland alt det tørre, tilsett vann og rør alt sammen. La røren stå og svelle i ca. 10 minutter. Smør røren utover to bakepapirkledde stekeplater. Bruk slikkepott. Oppskriften rekker til to brett. Rut opp i passe store ruter. Bruk en pizzarulle. Sett så platene i oven. En oppe og en nede.

Knekkebrødene stekes på varmluft 160 grader i ca. 30 minutter. Åpne så ovnen litt, og la knekkebrødene tørke videre i 30 minutter til med varmluften og gradene på.

Rut opp på nytt når du tar ut knekkebrødene og avkjøl dem på rist. Oppbevares i papirposer eller matpapir.

Hjemmelagde knekkebrød

Nr 2: Karins knekkebrød
2 dl av alt dette: sesamfrø, kruskakli, havrekli, havregryn, solsikkefrø, linfrø, sammalt rug (fin eller grov)
1 ts salt
+ litt gresskarkjerner

Bland alt godt sammen og tilsett 7 dl lunkent vann. Rør alt sammen godt og la røren stå og svelle i en halvtime. Kle tre stekeplater med bakepapir og fordel deigen/røren på disse tre. Bruk slikkepott og jobb deigen utover. Rut opp knekkebrødene med pizzarulle før du putter dem i ovnen. Sett inn alle platene på varmluft 175 grader. La stå i ca. 45-50 min. Ta ut knekkebrødene, snu hele platen rundt, trekk av bakepapiret og legg knekkebrødene på rist.  Oppbevares i papirposer eller matpapir.

Knasende sunne herligheter

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Knasende gode herligheter

  1. Marianne sier:

    Spiste noen fantastiske knekkebrød hos tante i dag :-)

  2. Tilbaketråkk: Yummy for my tummy! | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s